דלג לתוכן המרכזי

ברבוניות ממולאות בעשבי תיבול מטוגן בטמפורה

קטגוריה: דגים

זמן הכנה

60

כמות המנות

5

מרכיבים

15 ברבוניות מפולטות (ניתן להשיג ברבוניות מפולטות קפואות בסופרים, כמובן שעדיך דגים טריים)
שמן קנולה לטיגון

למילוי


צרור פטרוסיליה
1/3 צרור כוסברה
1.3 צרור נענע
½ לימון
3 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם

לבצק טמפורה


כוס קמח
2 ביצים
כחצי כוס סודה
1/3 כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת המלית


להכניס את כל החומרים למעבד מזון, כולל הלימון בקליפתו (!) ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת הטמפורה.


לערבב בקערה את הקמח, אבקת האפיה והביצים.
להוסיף ממי הסודה לבלילה במנות ולערבב. הבצק צריך להיות במרקם של בלילת פנקייק מעט דלילה.
לתבל במלח ופלפל.

הכנת הדגים.


מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת.
מניחים ברבוניה מפולטת על צידה ופותחים.
ממלאים את פנים הדג בכמות מילוי שמאפשרת סגירה.
את הדג הסגור טובלים בבלילה ונותנים ומנערים מעודפי בלילה.
מכניסים את הדג לשמן החם ומטגנים כדקה וחצי מכל צד – עד שהציפוי מקבל גוון זהוב.

טיפ השף

הגשה: מומלץ לפזר גרגרי מלח גס מעל (לא להגזים) ולסחוט מעט מיץ לימון.

*ניתן להגיש גם כ-15 מנות פתיחה-ראשונות.