דלג לתוכן המרכזי

מאפה פטריות

מאפה פטריות בבצק עלים

קטגוריה: חגים

תיאור המתכון

מנה ראשונה קלה להכנה, שתמיד מרשימה ומתקבלת ע"י האורחים שלנו בשמחה

זמן הכנה

45

כמות המנות

12

מרכיבים

חבילת בצק עלים
½ ק"ג פטריות שמפניון
2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
1 שן שום
2 גבעולי טימין
מלח
פלפל גרוס
מעט שמן זית לטיגון
חלבון ביצה – לציפוי

הוראות הכנה

לחמם מראש את התנור ל- 180 מעלות.

הכנת המלית:
מטגנים את הבצל עד שהופך שקוף.
חותכים את הפטריות (לחצאים, רבעים או שמיניות – תלוי בגודל הפטריה)
מוסיפים את הפרטיות לבצל ומממשיכים בטיגון.
מוסיפים את השום, הטימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב.
כשהתערובת מוכנה – מעבירים למסננת לצינון וניקוז עודפי הנוזלים.

הכנת המאפה:
מרדדים את בצק העלים לעובי של ----------
מחלקים את הבצק לריבועים בגודל 10X10 ס"מ בערך.
מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע.
לסגירה: מרימים את 4 קצוות הבצק, מאגדים יחד ומסובבים כשני סיבובים (ראו תמונה).

מרפדים תבנית בנייר אפיה,
מניחים את עיגולי הבצק במרווחים של 3-4 ס"מ
מברישים את המאפים בחלבון ביצה.

אופים בתנור ב- 180 מעלות, עד שהמאפים מזהיבים.

טיפ השף

ניתן להגיש עם רוטב בקר או פטריות.
הכנתם כמות הגדולה מכמות הסועדים? ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך לפני האפיה