דלג לתוכן המרכזי

פילה דג בעשבי תיבול וציפוי שקדים

פילה סלמון בעשבי תיבול ושקדים

קטגוריה: דגים

תיאור המתכון

מנה מרשימה בפחות מ5 דקות הכנה. מוסיפים מצע פירה קרמי והחיים מוש-ל-מים.

זמן הכנה

5

כמות המנות

6

מרכיבים

6 יחידות פילה דג: דניס/סלמון/לברק/מושט/בס - לפי הטעם
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
2 גבעולי נענע
2 פרוסות לימון
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
לציפוי - 200 גר' שקדים מולבנים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל200 מעלו.

שוטפים את הדג ומיבשים היטב.
מכניסים את כל המרכיבים, מלבד השקדים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
מורחים את הדג בתערובת עשבי התיבול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
כשהצד של העור מופנה כלפי מטה.
מפזרים מעל את פרוסות השקדים המולבנים (היו נדיבים).

מכניסים לתנור ל7-12 דקות - תלוי בסוג הדג ועובי הנתח.



טיפ השף

תוספת מומלצת למתכון הוא כל פירה קרמי.
אני מעדיף את שילוב הפירה הכפרי - המתכון כאן באתר.