דלג לתוכן המרכזי

נזיד עדשים חורפי

נזיד עדשים צמחוני
נזיד עדשים עם קציצות בקר

קטגוריה: בקר

תיאור המתכון

ניתן להכין את המתכון בשני אופנים -
כנזיד עדשים צמחוני או מלווה בקציצות בקר
שתי הוורסיות מוצעות כאן, לבחירתכם

זמן הכנה

40

כמות המנות

6

מרכיבים

לנזיד:
בצל בינוני
1-2 גזרים
2-3 גבעולי סלרי
½ כוס עדשים שחורות אורגניות
1 תפו"א גדול
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
מלח ופלפל
1/3 כפית כמון
חצי לימון

קציצות בקר:
קציצות בשר למרק
½ ק"ג בקר טחון
2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות
צרור פטרוזיליה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל
¼ כפית כמון

הוראות הכנה

הנזיד:
חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
מאדים בסיר גדול את הבצל, סלרי והגזר.
כשהירקות מתחילים "להזיע" מוסיפים תפו"א, עדשים, שום ואת הכמון.
מוסיפים כ-3 ליטר מים מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות.
משפרים תיבול במידת הצורך ומוסיפים מעט מיץ לימון סחוט.

לפני ההגשה – מוסיפים חופן פטרוזיליה מעל כל מנה אישית.

קציצות הבקר:
לערבב את כל הרכיבים וליצור קציצות.
להכניס את הקציצות לנזיד העדשים, כ-15 דקות לאחר תחילת הבישול, ל- 20-25 דקות הבישול האחרונות.