דלג לתוכן המרכזי

ביף בורגניון

ביף בורגניון

קטגוריה: בקר

תיאור המתכון

את התבשיל מכינים בד"כ מפילה או חלקי בקר איכותיים (ויקרים) אחרים.
במתכון שלנו נשתמש בחלק זול יותר של הבשר – ומבטיחים שיצא לא פחות טעים.

זמן הכנה

180

כמות המנות

6

מרכיבים

1 ק"ג בשר שריר (עדיף "בננות" – כך מכונה השריר הקטן והעסיסי יותר בקצביות)
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות
10 שיני שום קלופות
2 גבעולי סלרי
2 סלסילות פטריות, עדיף פורטובלו
סלסילת עגבניות שרי
צרור פטרוזיליה
2 כוסות יין אדום
טימין ו/או רוזמרין לפי הטעם, לא חובה
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה
מלח-פלפל
מעט שמן זית לטיגון
קמח

הוראות הכנה

הבשר:
לבשל את הבשר במים עם מלח, פלפל, כמון ופפריקה בין שעה לשעה וחצי.
בישול בסיר לחץ מקצר את זמן הבישול בחצי.
חשוב, לא לבשל עד לפירוק הבשר!
מוציאים את הבשר מהסיר ומחכים שיתקרר.
את מי הבישול שומרים להמשך.

הכנת התבשיל:
בסיר, מומלץ סיר כבד מטגנים את הבצל, השום והפטריות במעט שמן זית.
חותכים את נתח הבשר לקוביות בגודל 4-5 ס"מ ומקמחים.
מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים עד שמשחים.
מוציאים את תכולת הסיר לקערה.
בסיר הבישור שהתרוקן שמים את היין, מרתיחים ומצמצמים לחצי.
מחזירים את הירקות והבשר לסיר, מוסיפים ממי הבישול של הבשר עד שיעברו את גובה התבשיל בכחצי ס"מ.
מוסיפים את עגבניות השרי, טימין ורוזמרין ומתבלים במלח ופלפל.
מכסים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומעבירים לתנור חם (220 מעלות) לשעה וחצי.
יש לבדוק את התבשיל מידי פעם שלא יתייבש.
עדיפות שניה – במקום הבישול בתנור ניתן לבשל על הגז כשעה עד שעה וחצי.

הגשה:
ככר לחם טוב, אורז לבן וקומץ פטרוזיליה מעל.