דלג לתוכן המרכזי

תבשיל בקר, ירקות שורש ופירות יבשים על מצע קוסקוס

תבשיל בקר בפירות יבשים וירקות שורש

קטגוריה: בקר

תיאור המתכון

גם עי השומר והסלרי בשיא עונתם וגם כי איך אפשר לעבור את חג האילנות ללא פירות יבשים. התבשיל המושלם לחורף

זמן הכנה

150

כמות המנות

5

מרכיבים

לבישול הבשר:
נתח שריר – כ- 1 ק"ג (מומלץ השריר המכונה ע"י הקצבים "בננות")
כפית פלפל
כפית כמון
כפית פפריקה

לתבשיל:
2 בצלים
2 גזרים
4-5 גבעולי סלרי
1 ראש שומר
8-10 שיני שום
כף קמח, או קורנפלור – למעדיפים ללא גלוטן
½ כוס יין אדום מתוק
חופן חמוציות
חופן שזיפים מיובשים
חופן משמשים מיובשים
מעט שמן זית
מלח, פלפל
עלי פטרוזיליה/פטרוזיליה מסולסלת לקישוט
חבילה קוסקוס

הוראות הכנה

את הכנת הבשר אפשר ורצוי לעשות יום קודם ולשמור במקרר.
שמים את נתח הבשר והתבלינים בסיר וממלאים מים עד כיסוי.
מבשלים עד ריכוך: בסיר לחץ 45-60 דקות או זמן כפול בסיר רגיל
איך יודעים שהבשר מוכן? תוקעים סכין או נזלג בנתח ומרימים. כשהנתח נופל בקלות – הנתח מבושל.
מוציאים לקירור לפני המשך העבודה.
לשמור את נוזלי הבישול להמשך.

להכנת התבשיל:
חותכים את הירקות לחתיכות גסות.
מחממים שמן בסיר או קדרה ומטגנים את הירקות, לפי סדר הקשיות: בצל, גזר, שומר, סלרי, שום.
חותכים את נתח הבשר לקוביות 2X2 ס"מ כמו גולש.
מוסיפים הקוביות לסיר ומטגנים מעט עד שהקמח עוטף את הרכיבים.
מוסיפים ½ כוס יין אדום מתוק (פורט / קונקורד/יין "פטישים" - יין פשוט חזק)
מוסיפים מנוזלי הבישול של הנתח עד לכיסוי – כ- ½ ס"מ מעל הרכיבים.
מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הפירות יבשים ומערבבים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-75 על להבה נמוכה.
או (מומלץ) מעבירים לקדרה ומבשלים בתנור ב- 180 מעלות 60-90 דק.
חשוב לאטום את הכלי לבישול מיטבי.

להגיש על מנת קוסקוס
לעטר למעלה בפטרוזיליה מסולסלת.