top of page
  • מכביס

תבשיל בקר, ירקות שורש ופירות יבשים על מצע קוסקוס

גם כי השומר והסלרי בשיא עונתם וגם כי איך אפשר לעבור את חג האילנות ללא פירות יבשים. התבשיל המושלם לחורף!

זמן הכנה

150

כמות המנות

5


מרכיבים

לבישול הבשר: נתח שריר – כ- 1 ק"ג (מומלץ השריר המכונה ע"י הקצבים "בננות") כפית פלפל כפית כמון כפית פפריקה לתבשיל: 2 בצלים 2 גזרים 4-5 גבעולי סלרי 1 ראש שומר 8-10 שיני שום כף קמח, או קורנפלור – למעדיפים ללא גלוטן ½ כוס יין אדום מתוק חופן חמוציות חופן שזיפים מיובשים חופן משמשים מיובשים מעט שמן זית מלח, פלפל עלי פטרוזיליה/פטרוזיליה מסולסלת לקישוט חבילה קוסקוס

הוראות הכנה

את הכנת הבשר אפשר ורצוי לעשות יום קודם ולשמור במקרר. שמים את נתח הבשר והתבלינים בסיר וממלאים מים עד כיסוי. מבשלים עד ריכוך: בסיר לחץ 45-60 דקות או זמן כפול בסיר רגיל איך יודעים שהבשר מוכן? תוקעים סכין או נזלג בנתח ומרימים. כשהנתח נופל בקלות – הנתח מבושל. מוציאים לקירור לפני המשך העבודה. לשמור את נוזלי הבישול להמשך. להכנת התבשיל: חותכים את הירקות לחתיכות גסות. מחממים שמן בסיר או קדרה ומטגנים את הירקות, לפי סדר הקשיות: בצל, גזר, שומר, סלרי, שום. חותכים את נתח הבשר לקוביות 2X2 ס"מ כמו גולש. מוסיפים הקוביות לסיר ומטגנים מעט עד שהקמח עוטף את הרכיבים. מוסיפים ½ כוס יין אדום מתוק (פורט / קונקורד/יין "פטישים" - יין פשוט חזק) מוסיפים מנוזלי הבישול של הנתח עד לכיסוי – כ- ½ ס"מ מעל הרכיבים. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפירות יבשים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-75 על להבה נמוכה. או (מומלץ) מעבירים לקדרה ומבשלים בתנור ב- 180 מעלות 60-90 דק. חשוב לאטום את הכלי לבישול מיטבי. להגיש על מנת קוסקוס לעטר למעלה בפטרוזיליה מסולסלת.


165 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page