דלג לתוכן המרכזי

מרק עוף עם קניידלך ממולאים בכבד קצוץ

קניידלך ממולאים כבד קצוץ

קטגוריה: חגים

תיאור המתכון

בילדות, היו לנו הרבה סיבות לחכות לפסח. הבגדים החדשים, הכלים החגיגיים שירדו מהבוידם, מצה עם שוקולד, אפיקומן והסיבה שהובילה מעל כולם – מרק קניידלך.
כל עדה והמנהגים שלה, ומרק הקניידלך אומץ על ידי אמא שלי כאילו עבר אצלנו מדורי דורות. אבל... רק פעם אחת בשנה.
עבורי כילד זה היה הדבר הכי טעים בעולם! ואם היינו מעיזים לבקש כך סתם באמצע השנה היינו מקבלים את התשובה: "מה פתאום!? קניידלך זה רק של פסח".
בשנות העשרים העליזות לחיי חייתי תקופה בניו יורק. בערב ליל הסדר הוזמנתי להתארח אצל חברים לארוחת החג.
כמובן שאני הייתי אחראי על האוכל. ומה כולם בקשו? מרק קניידלך. אז לקחתי את המתכון המסורתי של אמי ועשיתי לו Twist - קניידלך במילוי כבדי עוף.
באותה ארוחה היו מעל 20 מנות שונות – מסלטים ועד קדרות בשר, אבל הקניידלך המיוחדים האלה גנבו את ההצגה.

זמן הכנה

90

כמות המנות

6

מרכיבים

לקניידלך:
200 גרם קמח מצה
6 ביצים
כפית מלח
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
תבלינים לבחירה: קורט פלפל שחור / כמון / בהרט

למילוי:
500 גרם כבד עוף
מלח, פלפל שחור לתיבול

למרק
עוף קטן או 6-7 גרונות
1 בצל גדול
1 גזר
4 גבעולי סלרי
מלח ופלפל לתיבול

הוראות הכנה

הכנת הקניידלך: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לקניידלך ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
אחרי חצי שעה אם התערובת דלילה מדי - מוסיפים קמח מצה.
אם התערובת יבשה - מוסיפים מעט מים ומניחים לחומרים להתאחד שוב.
בינתיים, מכינים את הכבד הקצוץ:
צולים את הכבדים בתנור, בתכנית "גריל", 5-7 דקות עד לצריבה.
מצננים וקוצצים. תבלים במלח ופלפל.

לוקחים כף גדושה מתערובת הבצק בידיים רטובות.
משטחים את הבצק על כף היד לעיגול בקוטר כ- 5 ס"מ.
מניחים כפית מממרח הכבד במרכז הבצק.
מרימים את השולי הבצק מעל למלית וסוגרים את הקצוות.
מגלגלים לצורת כדור.

המרק:
מאדים את הירקות במעט שמן עם העוף.
מוסיפים כ-3 ליטר מים ומרתיחים. מתבלים במלח ופלפל.
מכניסים הכדורים (אחד אחד), תוך כדי ייצורם, למרק.
מרתיחים שוב, מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ30-40 דקות עד שהקניידלך והמרק מוכנים.