דלג לתוכן המרכזי

מרינדות לבשר (1)

חזה עוף צלוי במרינדה

קטגוריה: בקר

תיאור המתכון

המתכונים המצורפים מחושבים ל-4 מנות.
​יתאימו לכל סוגי הבשר - בקר, עוף או הודו ולכל סוג צליה - לגריל פחמים, גריל גז או לתנור.
​את בשר יש להשרות במרינדה ל- 24 שעות לפחות.

זמן הכנה

15

כמות המנות

4

מרכיבים

​מתכון בסיס למרינדה
​מצרכים:
​ 4 כפות שמן זית
​ גרידה מחצי קליפת לימון
​ 2 שיני שום כתושות
​ 3 גבעולי טימין
​​
​ניתן להחליף את הטימין בכל עשב תיבול - רוזמרין, אורגנו, כוסברה, פטרוזיליה ועוד.

​מרינדה מזרחית
​מצרכים:
​לפי מתכון "בסיס" למרינדה
​בנוסף:
​ 1 כף פפריקה מתוקה
​ 1 כפית כמון
​ 1/2 כפית פלפל שחור
​ 1/2 כפית כורכום
​ 1 שן שום קצוצה נוספת

​מרינדה אסיאתית
​מצרכים:
​ 2 כפות שמן
​ 6 כפות רוטב סויה
​ 2 כפות סילאן
​ 2 שיני שום קצוצות
​ זר כוסברה קצוצה
​ חופן זרעי כוסברה קצוצים (בנוסף לכוסברה הטריה)

​צ'ימיצ'ורי
​המתכון מתאים גם למרינדה וגם כרוטב תיבול לבשר המוכן
​​מצרכים:
​ צרור פטרוזיליה
​ 1/2 צרור כוסברה
​ פלח לימון (כולל הקליפה)
​ קורט כמון
​ 1/2 כוס שמן זית
​ מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

​להכניס את כל החומרים לקערת מעבד מזון וקוצצים. לא רצוי להגיע למרקם חלק.
​לשמור במקרר בצנצנת סגורה.