דלג לתוכן המרכזי

חזה עוף וירקות אפויים במרינדה

חזה עוף עם יקרות אפויים במרינדה

קטגוריה: עוף

תיאור המתכון

מנה מהירה, בריאה, אסתטית ומשביעה מאד,
למרות שאינה כוללת פחמימות, ומתאימה גם לעצלנים שביננו.
בתאבון, ושתהיו לי בריאים.

זמן הכנה

15

כמות המנות

2

מרכיבים

2 יחידות חזה עוף
1 בצל בינוני
2 קישואים
1 גזר
100 גר' שעועית ירוקה עדינה (אפשר קפואה)

למרינדה:
צרור פטרוזיליה
3 שיני שום
4 גבעולי נענע
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
1/4 לימון
מלח, פלפל

הוראות הכנה

טוחנים את כל מרכיבי המרינדה במעבד מזון, למרקם חלק.
שומרים כ-4-5 כפות מרינדה לירקות.
משרים את העוף ביתרת המרינדה, ושומרים במקרר, רצוי לשעתיים לפחות, לספיגת הטעמים.
הכנת המנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
פורסים את הבצל לטבעות דקות.
קולפים את הגזר והקישואים, לרצועות דקות בקולפן המשמש לקילוף הגזר.
מערבבים את רצועות הבצל, הגזר והקישואים בקערה במחצית מהמרינדה ששמרנו.
בקערה נפרדת מערבבים את השעועית הירוקה ביתרת במרינדה.
מסדרים את חזות העוף בתבנית, על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 10-15 דקות. מוציאים מהתנור, מוסיפים לתבנית את הירקות לצד העוף ומחזירים לתנור למשך 5-10 דקות. מגישים מיד.