top of page
  • מכביס

סלט מש טבעוני וצבעוני

סלט כייפי, קייצי ורענן. ה"מש" או שעועית מש הקטנה ממוקמת על הסקאלה בין עדשים לשעועית והופכת לפופולרית בארץ.

המש מגיע אלינו מהמזרח הרחוק, נפוץ מאוד בסין (בעיקר להכנת נבטים) ובהודו, שם הוא משמש חלק מהמטבח המסורתי.

למש שפע ערכים תזונתיים. הוא קל לעיכול ומכיל סיבים תזונתיים, חלבונים, סידן, ברזל, אשלגן, ועוד. עם הנבטה הערכים אף עולים.

זמן הכנה

30

כמות המנות

4

מרכיבים

1 כוס שעועית מש (לא מבושל) 1 פלפל ירוק 1 פלפל אדום 1 פלפל צהוב 1 גזר 1/2 בצל בינוני 4-5 גבעולי סלרי 1/2 קליפת לימון מגוררת

לתיבול: מלח ופלפל כף שמן זית, או יותר, לפי הטעם למעוניינים – מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

בישול המש: להשרות את המש במים, רצוי ללילה ואפילו ל- 24 שעות. לבשל כמו פסטה, בשפע מים (ללא מלח) עד שהמש מתרככים ומתחילים להפתח. מסננים ממי הבישול ושוטפים במים קרים.

הכנת הסלט: קוצצים את כל הירקות "קטן-קטן", מוסיפים את המש ומתבלים.

259 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page