דלג לתוכן המרכזי

מרק עגבניות חורפי

מרק עגבניות ואורז

קטגוריה: טבעוני

זמן הכנה

45

כמות המנות

6

מרכיבים

1 ליטר נקטר או מיץ עגבניות
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
קוביות מבצל גדול אחד
מיץ מחצי לימון
1 כוס אורז לבן מבושל
1/2 כוס קמח (להסמכה)
1 כף סוכר
1/2 כף כמון טחון
מלח לפי הטעם
מעט שמן קנולה לטיגון
לתיבול וקישוט: עלי בזיליקום ועגבניות שרי

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בסיר גדול עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את מיץ העגבניות ומיץ הלימון.
מתבלים בסוכר, מלח וכמון מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה, ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
מכינים את בלילת הקמח: מערבבים בהדרגה בקערה את הקמח עם כוס מים קרים עד שמתקבל מרקם חלק ומוסיפים למרק. ממשיכים לבשל עד לרתיחה או עד שמרקם המרק מתייצב.
מורידים מהאש ומוסיפים את האורז המבושל.
להגשה: עלה בזיליקום ו1-2 עגבניות שרי