דלג לתוכן המרכזי

לביבות של אושר ובריאות

לביבות בריאות

קטגוריה: טבעוני

תיאור המתכון

• לביבות קישוא ואפונה
• לביבות סלק, קוואקר ופטה
• לביבות בטטה, גזר ועדשים שחורות

הבסיס ללביבות האלה הוא אותו בסיס.
הגיוון נעשה על פי הירק והתוספות אותם אנו בוחרים להכניס. ההמלצה שלנו להכין כמה סוגים במקביל, גיוון לעיניים, לחיך וללב.

זמן הכנה

40

כמות המנות

6

מרכיבים

למתכון הבסיס:
• ירקות מוכנים ליצירת הלביבה
• 1-2 ביצים
• 2 כפות פירורי לחם
• 2 כפות קוואקר דק
• מים (בהתאם לצורך)
• מעט מלח

לביבות קישוא ואפונה:
4-5 קישואים
2-3 כפות אפונה קפואה

לביבות סלק קוואקר ופטה:
3-4 סלקים בינוניים.
100 גר' פטה חתוכה לקוביות.
לגרסה הלא חלבית אפשר לוותר על הפטה ולשים במקום 100 גר' טופו מגורד או עדשים שחורות.

לביבות בטטה, גזר ועדשים שחורות:
כוס עדשים שחורות, מבושלות
גזר 1
2 בטטות

הוראות הכנה

מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות, חשוב שהלביבות יכנסו לתנור חם חם.
מגרדים את הירקות בפומפיה על הצד הגס, וסוחטים מעל מסננת טוב טוב את הנוזלים! שלב חשוב מאד, אחרת הלביבות יצאו רטובות ולא יציבות.
מערבבים את כל המרכיבים (כל ירק בקערה נפרדת) מלבד המים, ויוצרים לביבה בעזרת הידיים. הלביבה צריכה להיות יציבה ולא מתפרקת.
אם התערובת רכה מידי מוסיפים קצת קוואקר.
אם התערבות קשה מידי מוסיפים קצת מים.
עד הגעה למרקם הרצוי.

מסדרים את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומזלפים עוד מעט שמן זית מעליהן.
אופים 10-12 דקות מצד אחד, ולאחר מכן הופכים לעוד 5-7 דקות לצד השני, עד שהלביבות מזהיבות ויציבות למגע.

טיפ השף

להגיש עם טחינה ביתית, לצד סלט ירקות טרי חתוך גס. ויש לנו כאן ארוחה טעימה, צבעונית ומאוזנת.