דלג לתוכן המרכזי

מקלובה של שוקיי עוף, פירות יבשים וסילאן

מקלובה שוקיי עוף, פירות יבשים וסילאן

קטגוריה: חגים

תיאור המתכון

באדיבות שף קייטרינג מכביס, טעמים מהבית.
מקלובה היא תבשיל שכבות של אורז בצרוף בשר וירקות שהופכים על צלחת לפני ההגשה מקור המילה מקלובה הוא בערבית ופירושו "הפוכה".
לרוב מכינים את התבשיל המסורתי מבשר עוף או כבש ובתוספת מבחר אפשרויות של ירקות – כרובית, בצל, עגבניות, חציל, ו/או תפוח אדמה.
הגרסה שבחרתי כאן חגיגית יותר ומתקתקה ואת מקום הירקות תופשים הפירות היבשים.
הפירות והבשר מתחילים את הדרך בתחתית הסיר, בבישול איטי שמאפשר לאורז לספוג את מגוון הטעמים שתחתיו.
לפני ההגשה הופכים את הסיר לכלי הגשה ומקבלים "עוגה" גבוהה של אורז, שמעליה בשר ויקרות כמו מקורמלים.
בחג הסוכות, רבים נוהגים לקשט את הסוכה בשבעת המינים כמאמר הפסוק: "כי ה' אלוהיך מביאך אל ארץ טובה, ארץ נחלי מים, עיינות ותהומות יוצאים בבקעה ובהר, ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון, ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח', ז-ח').
המנה החגיגית הזו שהיא קישוט אכיל לסוכה מתאימה לכל ארוחה משובחת.

זמן הכנה

80

כמות המנות

6

מרכיבים

12 שוקיים עוף
4 בצלים פרוסים לרצועות דקות
שליש כוס שמן זית
1 כפית פפריקה
1 כוס מים
100גרם צימוקים
100 גרם שזיפים מגולענים
100 גרם משמש
4 כפות סילאן
1 מקל קנמון
רבע כפית ציפורן טחון
2 כפות סוכר חום

לאורז:
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות אורז
4.5 כוסות ציר ירקות או מים

גליון נייר אפיה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות. שוטפים ומשרים את האורז בקערה עם מים.
שוטפים את שוקיי העוף ומייבשים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפפריקה ושתי כפות סילאן. מערבבים לכיסוי אחיד, מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר כסף וצולים בתנור כ- 20 דקות.
בינתיים מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוציאים את השוקיים מהתנור מוסיפים לסיר יחד עם הפירות היבשים, התבלינים והמים (ללא המלח) ומבשלים כ- 20 דקות נוספות על אש נמוכה לצמצום הנוזלים, בערך למחצית.
בוחרים סיר רחב ונמוך, יוצרים עיגול מנייר האפייה שיתאים לתחתית של הסיר ומסדרים בו את השוקיים בצורת שמש וביניהם את הפירות והבצל. נייר האפיה יסייע בהמשך להפרדה קלה של המנה מהסיר.
מסננים את האורז מהמים מוסיפים להם את המלח. מערבבים ויוצקים את האורז על השוקיים ומהדקים היטב. מקפידים על כיסוי מלא של כל חלקי העוף. שופכים את הציר בעדינות על האורז ומקפידים שהאורז ימשיך לכסות את השוקיים.
סוגרים את הסיר מבשלים על אש נמוכה לכ- 25 דקות נוספות.
להגשה - לוקחים מגש או צלחת יותר גדולה מהסיר מניחים על הסיר.
תופסים בזהירות עם מגבת את הידיות של הסיר והצלחת והופכים.

לגיוון – לקבלת גוון כתום עז מומלץ לתבל את האורז במעט כורכום או פפריקה.
האורחים ישתגעו על זה.