טיפים לתזונה לפני תחרות ריצה
עודכן: 29 במאי 2020
הי, אני ליאת, מאמנת ריצה למרחקים ארוכים ומדריכת כושר.
אני לא רצה מאז שנולדתי ואין לי את גוף האתלטית המושלמת אבל מאז גיל 41 אני בועטת בכל מטרה שסימנתי לעצמי, כולל ריצות מרתון, אולטרה-מרתון, אינספור ריצות שטח וכמה טריאתלונים קצרים.
החלטתם להשתתף במירוץ עממי? מאחלת לכם בהצלחה ולא פחות חשוב בהנאה, כי ספורט עושים באהבה.
כמה טיפים קטנים למשתתפי המירוץ:
היום שלפני: נכון שמחר בבוקר אתם רצים ומתאמצים, אבל אין צורך להעמיס מזון כאילו nדובר במסע אלונקה. תאכלו רגיל ותשתו קצת יותר.
יום המירוץ: ביום המירוץ עצמו, כדאי לאכול פחמימות פשוטות שמתעכלות מהר ויתנו לכם את האנרגיה הנדרשת למירוץ. כשעה לפני המירוץ יהיה מצויין. מה למשל? בננה, 2-3 תמרים, כריך עם ריבה או פרי, ואל תשכחו ללוות את זה ב- 2 כוסות מים.
בתום המירוץ (וממש לא חייב להיות מיד. רק מתי שאתם חשים רעב) שלבו חלבון ופחמימה. למה השילוב? במהלך הפעילות נוצרים קרעים מיקרוסקופים קטנים בשריר (לא להלחץ. זה תהליך שטוב לגוף), וכדי לבנות את השריר מחדש נדרש שילוב של השניים. ביצה קשה/חביתה עם פרוסת לחם, גביע יוגורט עם גרנולה למשל יעשו עבודה מצויינת.
שיהיה מירוץ מוצלח ומהנה!
ליאת בק, מאמנת ריצה וכושר, ספורטאית פעילה ורצה למרחקים ארוכים (בחיים ובספורט).
בעלת סטודיו GingeRun לאימונים אישיים ואימונים בקבוצות קטנות לנשים בלבד
האימונים מגוונים ומשתנים, משלבים עבודת כח וסבולת בדגש על עבודה על כלל מרכיבי הכושר הגופני.
Comments