- מכביס
מאפה פטריות
זמן הכנה
45
כמות המנות
12
מרכיבים
חבילת בצק עלים ½ ק"ג פטריות שמפניון 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק 1 שן שום 2 גבעולי טימין מלח פלפל גרוס מעט שמן זית לטיגון חלבון ביצה – לציפוי
הוראות הכנה
לחמם מראש את התנור ל- 180 מעלות.
הכנת המלית: מטגנים את הבצל עד שהופך שקוף. חותכים את הפטריות (לחצאים, רבעים או שמיניות – תלוי בגודל הפטריה) מוסיפים את הפרטיות לבצל ומממשיכים בטיגון. מוסיפים את השום, הטימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב. כשהתערובת מוכנה – מעבירים למסננת לצינון וניקוז עודפי הנוזלים.
הכנת המאפה: מרדדים את בצק העלים לעובי של ---------- מחלקים את הבצק לריבועים בגודל 10X10 ס"מ בערך. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע. לסגירה: מרימים את 4 קצוות הבצק, מאגדים יחד ומסובבים כשני סיבובים (ראו תמונה).
מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את עיגולי הבצק במרווחים של 3-4 ס"מ מברישים את המאפים בחלבון ביצה.
אופים בתנור ב- 180 מעלות, עד שהמאפים מזהיבים.
טיפ השף
ניתן להגיש עם רוטב בקר או פטריות. הכנתם כמות הגדולה מכמות הסועדים? ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך לפני האפיה