top of page
מכביס

מאפה פטריות

זמן הכנה

45


כמות המנות

12


מרכיבים

חבילת בצק עלים ½ ק"ג פטריות שמפניון 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק 1 שן שום 2 גבעולי טימין מלח פלפל גרוס מעט שמן זית לטיגון חלבון ביצה – לציפוי

הוראות הכנה

לחמם מראש את התנור ל- 180 מעלות.

הכנת המלית: מטגנים את הבצל עד שהופך שקוף. חותכים את הפטריות (לחצאים, רבעים או שמיניות – תלוי בגודל הפטריה) מוסיפים את הפרטיות לבצל ומממשיכים בטיגון. מוסיפים את השום, הטימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב. כשהתערובת מוכנה – מעבירים למסננת לצינון וניקוז עודפי הנוזלים.

הכנת המאפה: מרדדים את בצק העלים לעובי של ---------- מחלקים את הבצק לריבועים בגודל 10X10 ס"מ בערך. מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע. לסגירה: מרימים את 4 קצוות הבצק, מאגדים יחד ומסובבים כשני סיבובים (ראו תמונה).

מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את עיגולי הבצק במרווחים של 3-4 ס"מ מברישים את המאפים בחלבון ביצה.

אופים בתנור ב- 180 מעלות, עד שהמאפים מזהיבים.


טיפ השף

ניתן להגיש עם רוטב בקר או פטריות. הכנתם כמות הגדולה מכמות הסועדים? ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך לפני האפיה

62 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תודה על הרשמתך!

bottom of page