חיפוש
מלבי טורקי אמיתי
מכביס
עודכן: 29 במאי 2020
מלבי (מטורקית: Muhallebi) עוד קינוח טורקי שהשתרש בארץ. הידעתם? המלבי נקרא בעבר גם סחלב קר, מכיוון שבמקור נהגו להשתמש באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות. עד היום ניתן להשיג אותה בחנויות תבלינים בשווקים ערביים או בשוק בירושלים.
זמן הכנה 30
כמות המנות 6
מרכיבים
1 ליטר חלב 2 כפות קמח 2 כפות גדושות קורנפלור 1.5 כוס סוכר 1 מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה
מוסיפים לסיר את החלב, הקמח, הקוקנפלור והסוכר, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים עד לרתיחה חוזרת. מניחים לתערובת להתקרר כ- 5 דקות. מקציפים את התערובת 10-15 דקות במיקסר ידני. יוצקים בכלים מתאימים, מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר עד שהקינוח מוצק. מפזרים מלמעלה אגוזים/בוטנים/קוקוס/קינמון לפי הטעם האישי.

Comentários