top of page
מכביס

סופלה שוקולד

מה מתאים יותר מסופלה שוקולד חם לצד גלידת וניל רכה כדי לחגוג את ט"ו באב? אני מקפיד להכין לאשתי את המתכון הזה בכל שנה. חג אהבה שמח

זמן הכנה

30

כמות המנות

15

מרכיבים

700 גר' שוקולד משובח (ניתן גם חלבי) ½ כוס סוכר 300 גר' חמאה 6 ביצים 12 חלמונים נוספים (הצהוב, הצהוב) 3 כפות קורנפלור לגיוון: קוביות שוקולד, גלידת וניל

כלים: 15-18 קוקוטים, ניתן גם חד פעמי / ספלי קפה חסיני אש / תבניות אישיות למאפין

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים את השוקולד והחמאה בקערת זכוכית וממיסים במיקורגל (בפולסים) או בבן-מארי. מוסיפים לשוקולד את הסוכר ומערבבים. מכניסים את כל הביצים לקערה גדולה נוספת ומערבבים.

מעבירים כמות קטנה מבלילת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים (במטרה להוריד את טמפרטורת התערובת לפני החיבור לביצים). מעבירים את תערובת השוקולד לקערת הביצים ומערבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומטמיעים בתערובת. יוצקים מהתערובת לתבניות האישיות עד ¾ גובה. מכניסים לתנור לזמן אפיה של 6-8 דקות, עד שהעוגות מתייצבות אבל עדיין רוטטות מעט כשמזיזים את התבנית. היזהרו – דקה אחת יותר מידי ותקבלו עוגה ולא סופלה.

*רוצים לפנק? הטביעו בכל כלי קוביית שוקולד, יכול להיות גם שוקולד לבן.

עונג כפול: את סופלה השוקולד מומלץ מאוד להגיש חם, לצד כדור גלידת ווניל, לחוויה מושלמת. בתאבון!

טיפ השף

טיפ! אפו רק את הכמות הנחוצה לכם, את יתר התערובת הקפיאו (בכלים האישיים). הגיע זמן לארח? הוציאו את הכמות הרצויה מהמקפיא, הפשירו כ-15 דקות ואפו לפי ההוראות.

33 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תודה על הרשמתך!

bottom of page