top of page
  • מכביס

עוף וירקות בסילאן

זמן הכנה

15 דקות + השרייה של 12 שעות + שעה אפייה


כמות המנות

4


מרכיבים

עוף מפורק ל 1/8

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות של 2 ס"מ.

10 תפ"א בינוניים קלופים וחצויים

10 שיני שום קצוצות

3/4 כוס סילאן

כף זרעי כוסברה

כף זרעי כמון

5 שיני שום טרי קצוץ

6 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל



הוראות הכנה

את העופות החתוכים נשים בקערה גדולה , נתבל במלח פלפל היטב.

נוסיף את הירקות (תפו"א, הבטטה והשום).

טוחנים מעט את זרעי הכוסברה והכמון . אם אין מכונה לטחינה , אפשר לשים ב- 2 שקיות ופשוט מכים עם פטיש שניצל את השקיות עד שהתערובת נטחנת.

נוסיף את המרינדה של הסילאן בבלסמי והתבלינים והשום הקצוץ נערבב היטב ונשרה במרינדה לפחות למשך 12 שעות במקרר.

למחרת , יש לסדר על תבנית ולהכניס לתנור מחומם ל 200 מעלות למשך שעה.

ב 40-35 דקות הראשונות יש להקפיד שהתבנית תהיה מכוסה, לאחר מכן להוריד את הכיסוי על מנת שהעוף ישחים.

בתאבון !!!




167 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תודה על הרשמתך!

bottom of page