- מכביס
עוף וירקות בסילאן
זמן הכנה
15 דקות + השרייה של 12 שעות + שעה אפייה
כמות המנות
4
מרכיבים
עוף מפורק ל 1/8
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות של 2 ס"מ.
10 תפ"א בינוניים קלופים וחצויים
10 שיני שום קצוצות
3/4 כוס סילאן
כף זרעי כוסברה
כף זרעי כמון
5 שיני שום טרי קצוץ
6 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל
הוראות הכנה
את העופות החתוכים נשים בקערה גדולה , נתבל במלח פלפל היטב.
נוסיף את הירקות (תפו"א, הבטטה והשום).
טוחנים מעט את זרעי הכוסברה והכמון . אם אין מכונה לטחינה , אפשר לשים ב- 2 שקיות ופשוט מכים עם פטיש שניצל את השקיות עד שהתערובת נטחנת.
נוסיף את המרינדה של הסילאן בבלסמי והתבלינים והשום הקצוץ נערבב היטב ונשרה במרינדה לפחות למשך 12 שעות במקרר.
למחרת , יש לסדר על תבנית ולהכניס לתנור מחומם ל 200 מעלות למשך שעה.
ב 40-35 דקות הראשונות יש להקפיד שהתבנית תהיה מכוסה, לאחר מכן להוריד את הכיסוי על מנת שהעוף ישחים.
בתאבון !!!
コメント