• מכביס

עוף וירקות בסילאן

זמן הכנה

15 דקות + השרייה של 12 שעות + שעה אפייה


כמות המנות

4


מרכיבים

עוף מפורק ל 1/8

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות של 2 ס"מ.

10 תפ"א בינוניים קלופים וחצויים

10 שיני שום קצוצות

3/4 כוס סילאן

כף זרעי כוסברה

כף זרעי כמון

5 שיני שום טרי קצוץ

6 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל



הוראות הכנה

את העופות החתוכים נשים בקערה גדולה , נתבל במלח פלפל היטב.

נוסיף את הירקות (תפו"א, הבטטה והשום).

טוחנים מעט את זרעי הכוסברה והכמון . אם אין מכונה לטחינה , אפשר לשים ב- 2 שקיות ופשוט מכים עם פטיש שניצל את השקיות עד שהתערובת נטחנת.

נוסיף את המרינדה של הסילאן בבלסמי והתבלינים והשום הקצוץ נערבב היטב ונשרה במרינדה לפחות למשך 12 שעות במקרר.

למחרת , יש לסדר על תבנית ולהכניס לתנור מחומם ל 200 מעלות למשך שעה.

ב 40-35 דקות הראשונות יש להקפיד שהתבנית תהיה מכוסה, לאחר מכן להוריד את הכיסוי על מנת שהעוף ישחים.

בתאבון !!!




97 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!