פירה תפוחי אדמה כפרי
אין כמו תוספת קרמית כמו פירה לליווי של מנת דג טובה.
זמן הכנה
45
כמות המנות
6
מרכיבים
6 תפו"א בינוניים, רצוי אדומים 1/2 כוס שמן זית או 100 גר' חמאה 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל
הוראות הכנה
קולפים את תפוחי האדמה, מכסים במים קרים ומבשלים מעל להבה גבוהה. מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה עוד כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין. ניתן לזהות זאת כשמזלג שמוחדר לתפוח האדמה הגדול ביותר בסיר נכנס ויוצא בקלות. מוציאים מהסיר ושומרים חלק ממי הבישול. מועכים את תפוחי האדמה במזלג, או מועך תפו"א רגיל. מוסיפים את שמן הזית או החמאה, וממשיכים עד שמתקבלת מחית אחידה. במידה והמחית יבשה מידי - ניתן להססיף מספר כפות ממי הבישול. מוסיפים את הפטרוזילה הקצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם.
טיפ השף
עדיין הפירה סמיך - הוסיפו עוד שמן זית ומי בישול למרקם פחות סמיך.
Comments