קציצות פרסה עם בשר
בבתים רבים הקציצות האלו הן אחד מסמלי חג הפסח. זהירות, תכינו מנה כפולה כי הן נטרפות עוד לפני ארוחת החג.
זמן הכנה 45
כמות המנות 6
מרכיבים
2 ק"ג פרסה (כרישה) חתוכה לטבעות דקות
1/4 ק"ג בשר טחון
3 ביצים
3 כפות פרורי מצה
קמח תפו"א
מלח, פלפל
שמן לטיגון
לצמחונים:
2 תפו"א בינוניים, במקום הבשר
הוראות הכנה
שמים את הפרסה בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהירק רך מאד. מעבירים למסננת, סוחטים היטב ומצננים. מערבבים בקערה את הפרסה, הבשר, 2 ביצים, פרורי המצה, מלח ופלפל. מכינים קציצות מהעיסה. מכינים 2 קערות, אחת עם קמח התפו"א ואחת עם ביצה טרופה טרופה. מחממים שמן במחבת, גובה השמן - כמחצית מגובה הקציצה טובלים כל קציצה בקמח ואח"כ בביצה ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים. אפשרות צמחונית: אפשר להחליף את הבשר בתפו"א מבושל ומעוך לפירה
טיפ השף לשמירה על הטעם הבצלי העדין של הכרישה מומלץ לטגן עד להזהבה עדינה.
Comments