תבשיל בקר, ירקות שורש ופירות יבשים על מצע קוסקוס
- מכביס
- 23 במאי 2020
- זמן קריאה 1 דקות
גם כי השומר והסלרי בשיא עונתם וגם כי איך אפשר לעבור את חג האילנות ללא פירות יבשים. התבשיל המושלם לחורף!
זמן הכנה
150
כמות המנות
5
מרכיבים
לבישול הבשר:
נתח שריר – כ- 1 ק"ג (מומלץ השריר המכונה ע"י הקצבים "בננות")
כפית פלפל
כפית כמון
כפית פפריקה
לתבשיל:
2 בצלים
2 גזרים
4-5 גבעולי סלרי
1 ראש שומר
8-10 שיני שום
כף קמח, או קורנפלור – למעדיפים ללא גלוטן
½ כוס יין אדום מתוק
חופן חמוציות
חופן שזיפים מיובשים
חופן משמשים מיובשים
מעט שמן זית
מלח, פלפל
עלי פטרוזיליה/פטרוזיליה מסולסלת לקישוט
חבילה קוסקוס
הוראות הכנה
את הכנת הבשר אפשר ורצוי לעשות יום קודם ולשמור במקרר. שמים את נתח הבשר והתבלינים בסיר וממלאים מים עד כיסוי. מבשלים עד ריכוך: בסיר לחץ 45-60 דקות או זמן כפול בסיר רגיל איך יודעים שהבשר מוכן? תוקעים סכין או נזלג בנתח ומרימים. כשהנתח נופל בקלות – הנתח מבושל. מוציאים לקירור לפני המשך העבודה. לשמור את נוזלי הבישול להמשך. להכנת התבשיל: חותכים את הירקות לחתיכות גסות. מחממים שמן בסיר או קדרה ומטגנים את הירקות, לפי סדר הקשיות: בצל, גזר, שומר, סלרי, שום. חותכים את נתח הבשר לקוביות 2X2 ס"מ כמו גולש. מוסיפים הקוביות לסיר ומטגנים מעט עד שהקמח עוטף את הרכיבים. מוסיפים ½ כוס יין אדום מתוק (פורט / קונקורד/יין "פטישים" - יין פשוט חזק) מוסיפים מנוזלי הבישול של הנתח עד לכיסוי – כ- ½ ס"מ מעל הרכיבים. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפירות יבשים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-75 על להבה נמוכה. או (מומלץ) מעבירים לקדרה ומבשלים בתנור ב- 180 מעלות 60-90 דק. חשוב לאטום את הכלי לבישול מיטבי. להגיש על מנת קוסקוס לעטר למעלה בפטרוזיליה מסולסלת.

Commenti