top of page

תבשיל בקר, ירקות שורש ופירות יבשים על מצע קוסקוס

  • מכביס
  • 23 במאי 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

גם כי השומר והסלרי בשיא עונתם וגם כי איך אפשר לעבור את חג האילנות ללא פירות יבשים. התבשיל המושלם לחורף!

זמן הכנה

150

כמות המנות

5


מרכיבים

לבישול הבשר: נתח שריר – כ- 1 ק"ג (מומלץ השריר המכונה ע"י הקצבים "בננות") כפית פלפל כפית כמון כפית פפריקה לתבשיל: 2 בצלים 2 גזרים 4-5 גבעולי סלרי 1 ראש שומר 8-10 שיני שום כף קמח, או קורנפלור – למעדיפים ללא גלוטן ½ כוס יין אדום מתוק חופן חמוציות חופן שזיפים מיובשים חופן משמשים מיובשים מעט שמן זית מלח, פלפל עלי פטרוזיליה/פטרוזיליה מסולסלת לקישוט חבילה קוסקוס

הוראות הכנה

את הכנת הבשר אפשר ורצוי לעשות יום קודם ולשמור במקרר. שמים את נתח הבשר והתבלינים בסיר וממלאים מים עד כיסוי. מבשלים עד ריכוך: בסיר לחץ 45-60 דקות או זמן כפול בסיר רגיל איך יודעים שהבשר מוכן? תוקעים סכין או נזלג בנתח ומרימים. כשהנתח נופל בקלות – הנתח מבושל. מוציאים לקירור לפני המשך העבודה. לשמור את נוזלי הבישול להמשך. להכנת התבשיל: חותכים את הירקות לחתיכות גסות. מחממים שמן בסיר או קדרה ומטגנים את הירקות, לפי סדר הקשיות: בצל, גזר, שומר, סלרי, שום. חותכים את נתח הבשר לקוביות 2X2 ס"מ כמו גולש. מוסיפים הקוביות לסיר ומטגנים מעט עד שהקמח עוטף את הרכיבים. מוסיפים ½ כוס יין אדום מתוק (פורט / קונקורד/יין "פטישים" - יין פשוט חזק) מוסיפים מנוזלי הבישול של הנתח עד לכיסוי – כ- ½ ס"מ מעל הרכיבים. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפירות יבשים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 60-75 על להבה נמוכה. או (מומלץ) מעבירים לקדרה ומבשלים בתנור ב- 180 מעלות 60-90 דק. חשוב לאטום את הכלי לבישול מיטבי. להגיש על מנת קוסקוס לעטר למעלה בפטרוזיליה מסולסלת.


Commenti


תודה על הרשמתך!

צור קשר

טלפון: 050-5930407

08-9262971          

שעות פתיחה:

א'-ה' 11:30-14:30

ו' 7:30-14:00

אימייל: info@maccabis.com

כתובת: נוף קדומים 99, מכבים (מודיעין מכבים רעות)

רוצים לקבל למייל עדכונים ומתכונים?

bottom of page