top of page
  • מכביס

מרק עדשים כתום

מרק ג'ינג'י שמצטרף לנבחרת המרקים שלנו, אח צעיר לנזיד העדשים ה"בוגר".


זמן הכנה

45

כמות המנות

5

מרכיבים

300 גר' עדשים כתומות 1 גזר גדול 1 בצל תפו"א גדול 1 קישוא 2 שיני שום ליטר וחצי מים רותחים כפית וחצי כמון 1/4 כפית כורכום מלח ופלפל לבן לפי הטעם מעט שמן לטיגון להגשה: עלי סלרי קצוצים, לימון סחוט

הוראות הכנה

קוצצים את הירקות לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן על אש נמוכה עוד מספר דקות עד שהגזר מתרכך. מוסיפים את תפו"א, הקישוא והעדשים, יוצקים את המים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, ניתן להמשיך ולבשל את המרק עוד 10-20 דקות כדי להגיע למרקם רך וסמיך יותר. מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים העל מעט עלי סלרי קצוצים גס ומעט טיפות לימון.

35 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page