top of page

קציצות פרסה עם בשר

  • מכביס
  • 24 במאי 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

בבתים רבים הקציצות האלו הן אחד מסמלי חג הפסח. זהירות, תכינו מנה כפולה כי הן נטרפות עוד לפני ארוחת החג.


זמן הכנה 45


כמות המנות 6


מרכיבים

2 ק"ג פרסה (כרישה) חתוכה לטבעות דקות 1/4 ק"ג בשר טחון 3 ביצים 3 כפות פרורי מצה קמח תפו"א מלח, פלפל שמן לטיגון לצמחונים: 2 תפו"א בינוניים, במקום הבשר

הוראות הכנה

שמים את הפרסה בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהירק רך מאד. מעבירים למסננת, סוחטים היטב ומצננים. מערבבים בקערה את הפרסה, הבשר, 2 ביצים, פרורי המצה, מלח ופלפל. מכינים קציצות מהעיסה. מכינים 2 קערות, אחת עם קמח התפו"א ואחת עם ביצה טרופה טרופה. מחממים שמן במחבת, גובה השמן - כמחצית מגובה הקציצה טובלים כל קציצה בקמח ואח"כ בביצה ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים. אפשרות צמחונית: אפשר להחליף את הבשר בתפו"א מבושל ומעוך לפירה

טיפ השף לשמירה על הטעם הבצלי העדין של הכרישה מומלץ לטגן עד להזהבה עדינה.



Comments


תודה על הרשמתך!

צור קשר

טלפון: 050-5930407

08-9262971          

שעות פתיחה:

א'-ה' 11:30-14:30

ו' 7:30-14:00

אימייל: info@maccabis.com

כתובת: נוף קדומים 99, מכבים (מודיעין מכבים רעות)

רוצים לקבל למייל עדכונים ומתכונים?

bottom of page