top of page
  • מכביס

קציצות פרסה עם בשר

בבתים רבים הקציצות האלו הן אחד מסמלי חג הפסח. זהירות, תכינו מנה כפולה כי הן נטרפות עוד לפני ארוחת החג.


זמן הכנה 45


כמות המנות 6


מרכיבים

2 ק"ג פרסה (כרישה) חתוכה לטבעות דקות 1/4 ק"ג בשר טחון 3 ביצים 3 כפות פרורי מצה קמח תפו"א מלח, פלפל שמן לטיגון לצמחונים: 2 תפו"א בינוניים, במקום הבשר

הוראות הכנה

שמים את הפרסה בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהירק רך מאד. מעבירים למסננת, סוחטים היטב ומצננים. מערבבים בקערה את הפרסה, הבשר, 2 ביצים, פרורי המצה, מלח ופלפל. מכינים קציצות מהעיסה. מכינים 2 קערות, אחת עם קמח התפו"א ואחת עם ביצה טרופה טרופה. מחממים שמן במחבת, גובה השמן - כמחצית מגובה הקציצה טובלים כל קציצה בקמח ואח"כ בביצה ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים. אפשרות צמחונית: אפשר להחליף את הבשר בתפו"א מבושל ומעוך לפירה

טיפ השף לשמירה על הטעם הבצלי העדין של הכרישה מומלץ לטגן עד להזהבה עדינה.



100 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page