דלג לתוכן המרכזי
השאירו פרטים ונחזור אליכם
כשר בהשגחת הרבנות מודיעין
ורבנות מכבים רעות.
צפייה בתעודת כשרות
טלפון להזמנות ובירורים 08-9262971
חזה עוף צלוי וקבב

10 טיפים לשיפור איכות הצליה

אז כבר יש בשר. זה יכול להיות כל בשר שאתם אוהבים לצליה - בקר או עוף.
​לפני שהבשר פוגש את האש - הנה כמה כללים וטיפים מהשף שלנו, אלי מזרחי, שמומלץ ליישם:


​1. השריה.
​מומלץ להשרות את הבשר במרינדה לפחות ל- 24 שעות.

דגים – למספר שעות בודדות, בין שעתיים לחמש.

2. טמפרטורה.
​הבשר המוכן צריך להיות בטמפרטורת החדר לפני העליה לגריל.
​המשפט "זה כבר יפשיר על האש" = מתכון לבשר חרוך מבחוץ וקפוא מבפנים.

3. טמפרטורה 2

מכינים מרינדה? אל תשאירו את הבשר מחוץ למקרר לזמן ארוך. לאחר הכנת המרינדה, השריית הבשר - רק במקרר!

4. מרינדות "חמוצות". 
​למרינדות המכילות לימון מומלץ להחליף את הלימון בגרידת לימון.

5מרינדות "חמוצות" 2

כלי אלומיניום, יציקת ברזל ונחושת אינם מתאימים להשריית מרינדה.

השתמשו רק בכלי זכוכית או חרסינה  למניעת תגובה של החומץ עם הכלי.

6. מרינדות "מתוקות"
​מרינדות עם רוטב צ'ילי מתוק. על מנת שהסוכר הרב שמרכיב את הרוטב לא יישרף ויפגע בטעם הבשר - מומלץ לנגב את הנתח מהמרינדה בנייר סופג לפני הצליה.
​בסוף הצליה, בשניות האחרונות של הבשר על האש - להבריש את הנתחים שוב במרינדה להדגשת הטעם וקבלת מראה מזוגג.

7. המנעו מרטבים סמיכים על הגריל

רוטב סמיך אינו מתאים להשריית בשר מכיוון לא יכול לחדור לעומק הבשר. הרוטב ישאר על פני השטח ובצליה יישרף. שימרו את הרוטב לאחר שהבשר מוכן ואז הוסיפו אותו.

​8. גריל פחמים.
​להתחיל להניח את הבשר רק אחרי שאחרי שהאש כבתה, אין יותר אש גלויה והגחלים לוהטות (ולוחשות).

9. יין, בירה, ואלכוהול - עם הבשר, לא עליו

יין, בירה ומוצרי אלכוהול בכלל אינם מתאימים למרינדה. האלכוהול מבעיר את הבשר ושורף אותו. לכן, שימוש ביין – רק לאחר שבישלנו אותו לנידוף האלכוהול.

10. איכות הבשר.
​השקיעו בחומרי גלם איכותיים ולא מתועשים. בשר איכותי יחזיר לכם טובה - בטעם.

מעוניינים במתכונים - לבשר עוף צלוי, בקר ודגים:

מרינדות לצליה [עוף ובקר] - חלק א'

מרינדות לצליה [עוף, דגים ובקר] - חלק ב'