top of page
  • מכביס

מיני פיתות עם פלפל צ'ומה Nany

מתכון באדיבות מותג הממרחים האיכותי Nany. חברת Nany משלבת בין חלום ישן על טעמים והמצאות קולינריות, בין מודעות חברתית והשתלבות בתוך הקהילה ובין ערך מוסף לקהל הלקוחות. המפעל הוא מפעל מוגן שמעסיק היום כ-8 פגועי נפש בסיוע עמותת גוונים, לצד פנסיונרים שרצו להמשיך ולהשתלב בשוק העבודה. כמונו במכביס, העובדים של נאני הפכו למשפחה חמה שמייצרת יחד מוצרי מזון איכותיים, ביד אוהבת ובתשומת לב מירבית לפרטים הקטנים.

את הממרחים האיכותיים ניתן להשיג אצלנו במכביס.

מתכונים איכותיים נוספים של ממרחי Nany באתר החברה: http://www.nany.co.il/


זמן הכנה

120


כמות המנות

12

מרכיבים

להכנת 12 פיתות: 3 כוסות קמח לחם לבן 1 כף גדושה שמרים יבשים כפית מלח כפית סוכר שליש כוס שמן זית 250 מ"ל מים פושרים 2 כפות גדושות של ממרח פלפל צ'ומה מבית Nany שן שום כתושה שומשום מלא לזרייה מעל


הוראות הכנה

בקערה גדולה מניחים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. יוצרים במרכז הקערה גומה ושמים בה את שמן הזית ומחצית כמות המים. מערבבים ולשים עד ליצירת בצק. ממשיכים להוסיף מים עד שנוצר בצק רך מאד ודביק. מקמחים את הבצק מלמעלה במעט קמח כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך שעה.

לאחר שעה, מוציאים את הבצק על משטח העבודה ומעבדים לתוכו את שן השום ואת ממרח הפלפל צ'ומה. משמנים את הידיים במעט שמן זית ומסדרים תבנית עם נייר אפייה. יוצרים מהבצק גליל וחותכים אותו ל-12 חתיכות שוות. לוקחים כל חתיכה ומשטחים אותה לצורת פיתה קטנה. מניחים על התבנית. מכסים את הפיתות במגבת ומתפיחים שוב במשך 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. לפני האפייה, מפזרים על כל פיתה מעט שומשום מלא. מכניסים לתנור לאפייה של כ-15 דקות, עד שהפיתה זהובה מבחוץ. מגישים עם מלח גס, שמן זית איכותי או עם סלטי יום העצמאות.

42 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page