גלילת חצילים טבעונית במילוי כרובית עדשים שחורות וטחינה
זמן הכנה
45
כמות המנות
4
מרכיבים
2 חצילים
ראש כרובית קטן (5-6 פרחי כרובית), אפשר "סנפרוסט"
כוס עדשים שחורות מבושלות
2 כפות טחינה גולמית
3 גבעולי בצל ירוק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
3 כפות שמן זית
שמן לטיגון
להתקנת המנה:
סילאן, טחינה ובצל ירוק לקישוט
הוראות הכנה
מחממים תנור ל200 מעלות.
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי סנטימטר.
מזליפים עליהם מעט שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור חם ל-15 דקות - עד שישחימו היטב.
הכנת המילוי:
קוצצים 5-6 פרחי כרובית של סנפרוסט ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה מעבירים לנייר סופג.
בזמן שהחצילים בתנור מבשלים כוס עדשים שחורות בישול מלא, כ- 20-30 דקות.
מעבירים לקערה את הכרובית ומפוררים, העדשים, שתי כפות טחינה גולמית טובה, חופן בצל ירוק קצוץ, המלח והפלפל ומערבבים עד למרקם אחיד.
הכנת המנה: מניחים פרוסת חציל קלוי כשהצד היפה והשזוף יותר כלפי משטח העבודה. מניחים כף גדושה מהמלית בקצה הרחב של החציל מגלגלים. מסדרים בצלחת הגשה, מזליפים מעט טחינה וסילאן איכותיים ובצל ירוק קצוץ.
Comments