נזיד עדשים חורפי
ניתן להכין את המתכון בשני אופנים - כנזיד עדשים צמחוני או מלווה בקציצות בקר שתי הוורסיות מוצעות כאן, לבחירתכם
זמן הכנה
40
כמות המנות
6
מרכיבים
לנזיד:
בצל בינוני
1-2 גזרים
2-3 גבעולי סלרי
½ כוס עדשים שחורות אורגניות
1 תפו"א גדול
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
מלח ופלפל
1/3 כפית כמון
חצי לימון
קציצות בקר: קציצות בשר למרק ½ ק"ג בקר טחון 2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות צרור פטרוזיליה ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל ¼ כפית כמון
הוראות הכנה
הנזיד:
חותכים את הירקות לקוביות קטנות.
מאדים בסיר גדול את הבצל, סלרי והגזר.
כשהירקות מתחילים "להזיע" מוסיפים תפו"א, עדשים, שום ואת הכמון.
מוסיפים כ-3 ליטר מים מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות.
משפרים תיבול במידת הצורך ומוסיפים מעט מיץ לימון סחוט.
לפני ההגשה – מוסיפים חופן פטרוזיליה מעל כל מנה אישית.
קציצות הבקר:
לערבב את כל הרכיבים וליצור קציצות.
להכניס את הקציצות לנזיד העדשים, כ-15 דקות לאחר תחילת הבישול, ל- 20-25 דקות הבישול האחרונות.
Comments