top of page
מכביס

נזיד עדשים חורפי

ניתן להכין את המתכון בשני אופנים - כנזיד עדשים צמחוני או מלווה בקציצות בקר שתי הוורסיות מוצעות כאן, לבחירתכם


זמן הכנה

40


כמות המנות

6


מרכיבים

לנזיד: בצל בינוני 1-2 גזרים 2-3 גבעולי סלרי ½ כוס עדשים שחורות אורגניות 1 תפו"א גדול צרור פטרוזיליה 4 שיני שום מלח ופלפל 1/3 כפית כמון חצי לימון

קציצות בקר: קציצות בשר למרק ½ ק"ג בקר טחון 2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות צרור פטרוזיליה ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל ¼ כפית כמון


הוראות הכנה

הנזיד: חותכים את הירקות לקוביות קטנות. מאדים בסיר גדול את הבצל, סלרי והגזר. כשהירקות מתחילים "להזיע" מוסיפים תפו"א, עדשים, שום ואת הכמון. מוסיפים כ-3 ליטר מים מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות. משפרים תיבול במידת הצורך ומוסיפים מעט מיץ לימון סחוט.

לפני ההגשה – מוסיפים חופן פטרוזיליה מעל כל מנה אישית.

קציצות הבקר: לערבב את כל הרכיבים וליצור קציצות. להכניס את הקציצות לנזיד העדשים, כ-15 דקות לאחר תחילת הבישול, ל- 20-25 דקות הבישול האחרונות.

38 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תודה על הרשמתך!

bottom of page