קובה דלעת במילוי טבעוני
זמן הכנה
120
כמות המנות
8
מרכיבים
למעטפת
כוס ורבע סולת
כוס מים
חצי כפית מלח
2 כפיות שמן
למילוי
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (במים)
1 בצל בינוני קצוץ
50 גרם כרישה קצוצה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
לרוטב 1/2 בצל קצוץ 2 שיני שום קצוצים 2 עגבניות מגוררות 1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות 10 עלי נענע מיץ מלימון קטן 1/2 כפית פפריקה 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל 2 כפות סוכר
הוראות הכנה
המעטפת:
לערבב את מרכיבי המעטפת לבצק - בקערה או מעבד מזון ולשמור במקרר חצי שעה לפחות, הבצק אמור להיות גמיש למגע
המילוי:
מטגנים את הבצל הקצוץ והכרישה עד לריכוך.
מכניסים את כל מרכיבי המילוי למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי (גרגרי עד חלק - לפי טעמכם האישי).
מניחים להתקרר לפני המילוי.
המרק:
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום לדקת טיגון נוספת.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את המים והתבלינים, מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון ובהדרגה את היתרה - לפי הטעם.
מבשלים כ15 דקות לפני הכנסת הקובה פנימה.
מוסיפים את הדלעת החתוכה ומבשלים כ45 דקות או עד לריכוך מלא של הקובה.
טיפ השף
מסתבכים עם מילוי הקובה? הטיפ הזה יהפוך את המשימה לקלילה. לאחר הכנת המלית - צרו כדורים בגודל הרצוי ושימו בפריזר עד להקפאה. הכינו את המעטפת כרגיל ועטפו בה את המלית הקפואה. עיצוב הקציצה מעולם לא היתה קלה יותר.
Comments