top of page
  • מכביס

טרבאדוס - קינוח טורקי מסורתי

קינוח טורקי מיוחד. מושלם עם תה חם בסוף ארוחה חגיגית.

זמן הכנה 90


כמות המנות 8


מרכיבים

1/2 ק“ג קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים 100 גרם מרגרינה/ חמאה 1 כפות סוכר למילוי: 1/4 ק“ג אגוזים מרוסקים (לא טחונים) 2 כפות סוכר 1 כפית קינמון . לסירופ: 4 כוסות סוכר 3 כוסות מים 1 כפית לימון 100 גרם דבש


הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי הבצק יחד עד שגוש הבצק לא נדבק לידיים. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ,


קורצים עיגולים בקוטר של כ- 10 ס"מ, מערבבים את כל מרכיבי המילוי. מניחים כפית מילוי במרכז העיגול, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצוות. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל– 180 מעלות לכ- 40 דקות עד לגוון חום-זהוב. בזמן שהטרבאדוס בתנור מערבבים את חומרי הסירופ בסיר, על להבה ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ולהסמיך את הסירופ מספר דקות, ומנמיכים את האש. כשהטרבדוס מוכנים והסירופ על האש מכניסים לתוך הסירופ הרותח בכל פעם מספר יחידות של טרבדוס למשך כ 5 דקות. מוציאים עם כף סינון ומעבירים לכלי אחסון ומוסיפים מהסירופ עד חצי גובה הטרבדוס. משאירים להיספג עד הבוקר.


691 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page