top of page
  • מכביס

לוקמאס (סופגניות טורקיות)

סופגניות קטנות ואווריריות, טובלים בסירופ סוכר ואוכלים חם. מושלם!

זמן הכנה 60


כמות המנות 6


מרכיבים

לסופגניות: 2 כוסות קמח 1.5 כפות סוכר 1 כפית גדושה שמרים יבשים 1 קורט מלח מים פושרים לפי הצורך (בערך כוס וחצי) לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מים



הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הסירופ. מערבבים את הסוכר והמים, עד להמסה של כל הסוכר. ניתן לחמם מעט מעל להבה נמוכה. מניחים לסירופ להתקרר. הכנת הסופגניות: מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק דליל. משאירים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ- 2-3 שעות). מחממים שמן עמוק בסיר. כשהשמן חם, מתחילים בטיגון: נעזרים בשתי כפות, לוקחים בכל פעם כף מהבצק ומורידים בזהירות לשמן בעזרת הכף השניה. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב. טובלים כל סופגניה בכלי עם סירופ מי הסוכר.

טיפ השף למעוניינים בסופגניות עם מתיקות מתונה - ניתן לפזר אבקת סוכר כתחליף למי הסוכר.

1,622 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page