top of page
  • מכביס

עוף ממולא בבשר, פירות יבשים, צנוברים ועשבי תיבול

לקראת החג חשבתי על מנה חגיגית ולא יקרה שניתן להכין בכל בית. למעשה זו אינה מנה בודדת אלא ארוחה שלמה. המנה הצבעונית מתאימה מאד לאירוח וארוחות חג. בברכת שנה טובה, השף אלי מזרחי, מכביס

זמן הכנה

60

כמות המנות

6

מרכיבים

עוף שלם, מס' 2 (1.8 ק"ג בערך) כוס אורז מבושל (אפשר לנצל שאריות מהמקרר) 300 גר' בשר טחון כוס תערובת פירות יבשים חתוכים לקוביות (אני מעדיף תערובת של: חמוציות, צימוקים, משמשים ושזיפים. ניתן לשחק במינונים ולגוון בפירות לפי הטעם האישי שלכם) צרור פטרוזיליה קצוץ ½ צרור נענע קצוץ ½ צרור כוסברה קצוץ (לא חובה) 1/3 כוס צנוברים קלויים קורט כמון מלח, פלפל

מרינדה לעוף: 3 שיני שום כתושות 4 כפות שמן זית 1 כף רוטב סויה מלח, פלפל

לתוספת הירקות: 4 תפו"א 3 גזרים 3 בצלים 1 גבעול כרשה 1 בטטה בינונית ראש שום שלם, מפורק לשיניים (לא חייבים לקלוף) 2 גבעולי טימין 4 כפות שמן זית מלח, פלפל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

הכנת המילוי: לשטוף את העוף וליבש היטב. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מתבלים במעט מלח, פלפל וכמון. אנו מעוניינים בתיבול עדין שלא משתלט על טעם המרכיבים. ממלאים את העוף ומהדקים את המילוי. בעזרת שני קיסמים סוגרים את פתח העוף. אחרי שהעוף סגור מצליבים את רגלי העוף ומחברים בשיפוד עץ או קיסם. מורחים את העוף בתערובת המרינדה.

הכנת הירקות: חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 בערך. שמים את כל הירקות בקערה, מתבלים במלח, פלפל, גבעולי הטימין ושמן זית ומערבבים.

1,013 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page