דלג לתוכן המרכזי

עוף ממולא בבשר, פירות יבשים, צנוברים ועשבי תיבול

עוף ממולא בבשר, פירות יבשים ועשבי תיבול

קטגוריה: חגים

תיאור המתכון

לקראת החג חשבתי על מנה חגיגית ולא יקרה שניתן להכין בכל בית. למעשה זו אינה מנה בודדת אלא ארוחה שלמה. המנה הצבעונית מתאימה מאד לאירוח וארוחות חג.
בברכת שנה טובה,
השף אלי מזרחי, מכביס

זמן הכנה

60

כמות המנות

6

מרכיבים

עוף שלם, מס' 2 (1.8 ק"ג בערך)
כוס אורז מבושל (אפשר לנצל שאריות מהמקרר)
300 גר' בשר טחון
כוס תערובת פירות יבשים חתוכים לקוביות (אני מעדיף תערובת של: חמוציות, צימוקים, משמשים ושזיפים. ניתן לשחק במינונים ולגוון בפירות לפי הטעם האישי שלכם)
צרור פטרוזיליה קצוץ
½ צרור נענע קצוץ
½ צרור כוסברה קצוץ (לא חובה)
1/3 כוס צנוברים קלויים
קורט כמון
מלח, פלפל

מרינדה לעוף:
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
מלח, פלפל

לתוספת הירקות:
4 תפו"א
3 גזרים
3 בצלים
1 גבעול כרשה
1 בטטה בינונית
ראש שום שלם, מפורק לשיניים (לא חייבים לקלוף)
2 גבעולי טימין
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל

הוראות הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

הכנת המילוי:
לשטוף את העוף וליבש היטב.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
מתבלים במעט מלח, פלפל וכמון. אנו מעוניינים בתיבול עדין שלא משתלט על טעם המרכיבים.
ממלאים את העוף ומהדקים את המילוי. בעזרת שני קיסמים סוגרים את פתח העוף.
אחרי שהעוף סגור מצליבים את רגלי העוף ומחברים בשיפוד עץ או קיסם.
מורחים את העוף בתערובת המרינדה.

הכנת הירקות:
חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 בערך.
שמים את כל הירקות בקערה,
מתבלים במלח, פלפל, גבעולי הטימין ושמן זית ומערבבים.

מסדרים את הירקות בתבנית. ניתן להשתמש בתבנית התנור, קערת פיירקס או בתבנית קדרה.
מנחים מעל הירקות את העוף, במרכזהכלי ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
מכניסים את העוף לתנור למשך 40-50 דקות.
מורידים את נייר הכסף, מרטיבים את העוף ברוטב שבתבנית ומחזירים לתנור ל- 20-30 דקות נוספות.
בכל 4-5 דקות – מרטיבים את העוף שוב ברוטב, ליצירת זיגוג, עד שהעוף מוכן. ניתן להעזר במברשת.

הגשה:
להעביר את הירקות לקערת הגשה.
להניח את העוף במרכז הקערה ולהוסיף עליו מעט מהנוזלים שבתבנית.

טיפ השף

טיפ. איך יודעים שהעוף מוכן?
מנקבים את ירך העוף או החזה בקיסם.
כשהנוזל היוצא מהנקב אינו עכור או לבן, אלא שקוף – העוף מוכן.