top of page
מכביס

מאפינס טחינה, בננה וסילאן

זמן הכנה

20


כמות המנות

6


מרכיבים

• 2 ביצים • 2/3 כוס טחינה גולמית • 1/4 כוס סילאן • 1-2 בננות מעוכות • 1 כפית אבקת אפיה • 1/2 כפית קינמון • 2 חופנים של פקאן טבעי טחונים דק (ראו טיפ למטה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל200 מעלות. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. המרקם שיתקבל יהיה קצת קשה לערבוב. מעבירים את הבלילה למאנז'טים של מאפינס עד 2/3 גובה (הם תופחים). מכניסים לתנור החם לאפיה עד שמזהיב, בערך 20 דק. מומלץ לבדוק אחרי 15 דק.

אפשר כמובן לשחק עם כמות הפקאנים, ולהפחית/להוסיף סילאן תלוי במתיקות שרוצים...


טיפ השף

מאיה נוסבאום, הדיאטנית שלנו, וה"אמא" של המתכון ומתכונים נוספים באתר ממליצה: "אגוזי פקאן טחונים: אפשר גם לא לטחון עד הסוף, תלוי למי מיועד המאפין, אני רציתי שגם יהונתן יאכל מהם."

1,201 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


תודה על הרשמתך!

bottom of page