top of page
  • מכביס

אגסים ביין

זמן הכנה

30

כמות המנות

5

מרכיבים

5 אגסים גדולים בקבוק יין אדום יבש כוס סוכר 3 מקלות קינמון מקל וניל חצוי לאורכו או כפית תמצית וניל איכותית

תוספות: גלידת וניל איטלקי

או לקינוח פרווה: 100 גר' שוקולד מריר 4 כפות מיץ תפוזים

הוראות הכנה

קולפים את האגסים וחוצים ל-2 חצאים לאורך מערבבים בסיר את כל מרכיבי המשרה: היין, הסוכר, מקלות הקינמון והווניל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את חצאי האגסים, מבשלים על אש נמוכה כ- 30-20 דקות או עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים. במהלך הבישול הופכים את האגסים ביין מדי פעם. מוציאים בזהירות את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את הרוטב על אש גבוהה עד שמקבלים סירופ סמיך. מצננים ושומרים במקרר.

אופן ההגשה: מגישים בתוספת כדור גלידת וניל, על מצע סירופ ההכנה ומקשטים בעלה נענע ניתן לפרוס את חצאי האגסים לפרוסות ולסדר בצורת מניפה, לצד הגלידה.

ניתן להחליף את כדור הגלידה בסירופ שוקולד: שמים בקערית קטנה את השוקולד, שבור לקוביות, מוסיפים את הנוזלים ומחממים במיקרוגל כ-2 דק' עד שהשוקולד נמס. במידה והתערובת סמיכה מידי- הוסיפו עוד כף נוזלים ובשלו עוד זמן מה במיקרו. מגישים את האגסים חמים, עם כף מסירופ הבישול וכף סירופ שוקולד יצוק מעל.

81 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תודה על הרשמתך!

bottom of page